Twinkle | Digital Commerce

Kieskeurig stopt met Checkout

2017-05-27
180101

In navolging van Vergelijk.nl haalt ook Kieskeurig.nl het winkelmandje van zijn site. De vergelijker van Sanoma wist te weinig webwinkeliers te interesseren voor Kieskeurig Checkout, zoals de directe bestelmogelijkheid heet.

Op 29 oktober 2013 was het voor het eerst mogelijk om producten behalve te vergelijken ook direct te kopen op Kieskeurig.nl, dankzij een koppeling met Buckaroo. Webshoppers kunnen artikelen van verschillende aanbieders in hun winkelmandje plaatsen en in één keer afrekenen. De interesse van adverteerders bleef echter steeds achter bij de verwachtingen, en daarmee het aantal orders.

Kern van Kieskeurig.nl
‘Hierdoor biedt deze tool te weinig meerwaarde voor zowel de consument als de shops’, citeert Emerce uit een brief aan adverteerders. ‘Om deze reden, maar voornamelijk omdat Kieskeurig.nl het belangrijk vindt te focussen op de kern van Kieskeurig.nl: het zijn van een onafhankelijke en betrouwbare productvergelijken, is besloten per 1 maart 2016 de Checkout-activiteiten te staken.’

Beslist.nl
Eerder nam Vergelijk.nl een soortgelijk besluit. Beslist.nl biedt webwinkeliers nog wel de mogelijkheid om producten direct te verkopen op de site, via de zogenoemde Winkelwagen.

Lees ook: