Twinkle | Digital Commerce

Google maakt bezorging van verswaren concreet

2017-11-11
180101
  • 1:15

Google stapt in de bezorging van verswaren. Los Angeles en San Francisco bijten het spits af met de nieuwe dienst, ook wel een verlengstuk van Google Express. Klanten in deze steden krijgen onder andere tomaten, melk en brood nog dezelfde dag geleverd.

Google kondigde afgelopen zomer al aan te willen starten met het bezorgen van verswaren. Dit heeft even op zich laten wachten. Het bedrijf haalt de producten nu bij partners Costco, Whole Foods en Nob Hill Food op, om ze daarna bij de consument thuis te leveren.

Kosten
Klanten met een Google Express-abonnement (95 dollar per jaar) betalen 2,99 dollar voor elke order. Niet-leden leggen 4,99 dollar neer, schrijft Techcrunch.

Makkelijk opschalen
Anders dan concurrent Amazon, dat met Amazon Fresh verse boodschappen levert, is Google niet afhankelijk van een eigen voorraad in een magazijn. Het techbedrijf haalt de producten enkel op bij zijn partners, waardoor opschalen veel eenvoudiger is. Daarnaast heeft Google een flink budget om zijn Express-dienst voor verswaren uit te breiden. De inmiddels bekende concurrent Instacart (‘a grocery store in your phone’) heeft dit bijvoorbeeld niet.

Google Express
Google Express, in 2013 gestart als Google Shopping Express, levert een grote verscheidenheid aan producten aan huis in steeds meer delen van de VS. Gebruikers van de same day delivery service kunnen bestellen bij onder andere Barnes & Noble, Staples, Target, Toys ‘R us en Walgreens.