Twinkle | Digital Commerce

ECI nu ‘de online boekwinkel’

2017-05-27
191101
  • 0:48

ECI heeft een nieuw logo, een nieuwe ondertitel en een nieuwe website gekregen. De voormalige postorderaar manifesteert zich nu als ‘de online boekwinkel’. De term ‘leden’ is vervangen door ‘vaste klanten’. Zij krijgen 20 procent korting op de vaste boekenprijs.

Na een faillissement kwam ECI twee jaar geleden in handen van Novamedia, ook eigenaar van onder andere de Postcode Loterij. Novamedia-directeur Boudewijn Poelmann zag een ‘enorm groeipotentieel’ in de boekenclub. De overhead werd afgeslankt, de distributie uitbesteed. Van de ongeveer tweehonderd arbeidsplaatsen bij ECI en dochterondernemingen bleven er zo’n dertig behouden.

Digitale strategie
Valentine van der Lande ontwikkelde vervolgens de digitale strategie voor ECI. ‘Een schone taak’ volgens de bedenkster van TenPages.com, die eerder werkte voor onder andere Albumprinter en Bol.com. Het nieuwe Eci.nl ging recentelijk live.