Twinkle | Digital Commerce

PostNL bezorgt bijna anderhalf miljoen pakjes op één dag

2017-05-27
180101
  • 1:02

PostNL heeft de drukste dag in zijn bestaan beleefd. Het bedrijf bezorgde gisteren 1,4 miljoen pakketten, 30 procent meer dan op de belangrijkste dag vorig jaar. ‘We hebben ons huidige record met 100 duizend pakketten overschreden.’

De drukste dag in de geschiedenis van PostNL was tot gisteren 1 december 2015. Toen werden ruim 1,3 miljoen pakketten afgeleverd bij consumenten thuis. Het viel al te verwachten dat dit record niet lang stand zou houden; vorig jaar beleefde PostNL namelijk ook zijn drukste moment vlak voor de kerstdagen, op 23 december 2014 om precies te zijn.

Trots
‘Onze achttien sorteercentra draaien heel december op volle kracht’, aldus Gerrit Mastenbroek, directeur PostNL Pakketten, in een persbericht. ‘Per dag zijn gemiddeld 3.100 pakketbezorgers op pad, dat zijn er 500 meer dan op een normale bezorgdag. Ik ben er trots op dat onze medewerkers en bezorgers met hard werken dit huzarenstukje hebben geleverd.’

Vijf avonden in de week
PostNL levert webwinkelpakketten sinds vorig maand vijf avonden in de week bij consumenten thuis. Daarnaast bezorgt het bedrijf voor een aantal online verkopers pakjes die dezelfde dag zijn besteld.