Twinkle | Digital Commerce

Doek valt voor V&D

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:15

Aan het eind van een tumultueus jaar is retailicoon V&D failliet. De webwinkel van de nummer 23 van de Twinkle100 ging al dicht toen vorige week uitstel van betaling werd aangevraagd.


‘Samen met de curatoren, en onze medewerkers werken wij hard aan een zo goed mogelijke doorstart', aldus de warenhuisketen. V&D stelt dat zich in de afgelopen weken al tientallen geïnteresseerde partijen hebben gemeld.

Sun Capital
V&D kreeg afgelopen voorjaar nog een kapitaalinjectie van eigenaar Sun Capital om het tij te keren, maar dat heeft niet mogen baten. De omzetverliezen namen niet af, maar toe. Het warenhuis kampte onder meer met tegenvallende verkopen als gevolg van het warme najaarsweer.

Kanalen aan elkaar knopen
V&D presenteerde juist de afgelopen maanden een aantal innovaties om de verschillende kanalen beter aan elkaar te knopen. De mobile first ontworpen online omgeving werd opgeleverd en er werd geëxperimenteerd met bestelzuilen op de winkelvloer en same day delivery vanuit fysieke warenhuizen.

Blijven draaien
Hoewel Vd.nl dus al ruim een week op slot zit, blijven de fysieke vestigingen voorlopig open. ‘Voor een succesvolle doorstart is het belangrijk dat de winkels en restaurants zo lang mogelijk in bedrijf blijven. We zullen ons dus blijven inzetten voor onze klanten. Want hoe beter V&D en La Place kunnen blijven “draaien”, des te groter is de kans op een nieuwe toekomst.’
 
Lees ook de analyse van Cor Molenaar uit mei: 'Waarom V&D het niet gaat redden' (11 mei 2015)