Twinkle | Digital Commerce

Hoogvliet sluit eerste hybride supermarkt

2017-11-08
180101
  • 1:13

Iets meer dan anderhalf jaar na de opening sluit Hoogvliet de deuren van zijn eerste Versmarkt in Hendrik-Ido-Ambacht. De omzet van de hybride supermarkt, waar klanten online orders kunnen oppikken en aanvullen met verswaren, zou tegenvallen.

Opmerkelijk is dat afgelopen september een tweede Versmarkt werd geopend in Zaltbommel. Die blijft gewoon open, dus het concept houdt niet op te bestaan.

Nieuwe Versmarkt in Den Haag
De Levensmiddelenkrant meldt dat er bovendien een nieuwe Hoogvliet Versmarkt komt in Den Haag. 'De Versmarkt is opgezet als pilot en blijft daardoor continu in beweging', aldus de supermarktformule. 'Wij gaan zeker door met het Versmarktconcept. We blijven leren en ontwikkelen om dit concept nóg beter te maken.'

Klik & Klaar
De gedachte achter de hybride supermarkt is dat klanten groenten, fruit, kaas, vleeswaren, brood, vlees, vis, zuivel en eieren liefst zo vers mogelijk willen hebben en dat ze die ook het liefst zelf uit de schappen en bakken pakken. Kruidenierswaren en andere verpakte supermarktproducten kunnen ze eenvoudig vanuit huis bestellen via wat Hoogvliet Klik&Klaar noemt.

Ook bezorgen
Hoogvliet is kort geleden begonnen met het bezorgen van boodschappen, vooralsnog alleen in bepaalde delen va Amsterdam. Daartoe werd een samenwerking gesloten met PostNL. Ook Jumbo en Ekoplaza zijn onlangs op kleine schaal begonnen met de (centraal gestuurde) bezorging van boodschappen.
 
Lees ook: Hoogvliet past sitestructuur aan (27 juli 2015)