Twinkle | Digital Commerce

Macintosh onderzoekt verkoop Britse fashion-tak

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:06

Macintosh maakt werk van de verkoop van zijn Britse fashion-tak. Een aantal partijen heeft zich inmiddels gemeld voor de koop van de merken Brantano UK en Jones Bootmaker.

Dat bevestigt het bedrijf vanochtend in een persbericht (pdf).

De holding van schoenenmerken als Dolcis, Manfield en Invito zit midden in een reorganisatieprogramma (‘Rebalancing for profitable growth’). Het maakt nieuwe scherpe keuzes om het rendement te verbeteren. Zo nam het al afscheid van Halfords en de groothandelsactiviteiten in braces en inlegzolen (Nea International). De focus komt nu te liggen op de verkoop van kleding en schoenen in de Benelux.

Biedingen
Brantano UK en Jones Bootmaker horen daar niet meer bij, aldus Macintosh. Het bedrijf zegt meerdere verzoeken te hebben gekregen voor de verkoop. ‘Dat wil niet zeggen dat er ook daadwerkelijk een overname plaatsvindt’, schrijft het bedrijf. ‘Met de huidige biedingen maken we naar verwachting een verlies van 40 tot 50 miljoen euro.’

Opbrengst Britse fashion
De Britse fashion-tak met de webwinkels Brantano.co.uk en Jonesboormaker.com, plus in totaal 304 fysieke winkels, was in het eerste half jaar goed voor 112,9 miljoen euro. Het brutoverlies kwam uit 3,9 miljoen euro, veel meer dan in het eerste half jaar van 2014, toen de teller nog op 1,1 miljoen euro verlies stond.