Twinkle | Digital Commerce

Video Vrijdag: de start van Jet.com

2017-05-27
180101
  • [video]
  • 1:24

Elke vrijdagmiddag vindt u hier een relevante video over e-commerce, met een korte toelichting van de redactie. In deze ‘Video Vrijdag’ aandacht voor Jet.com, de zelfbenoemde Amazon-concurrent die deze week live ging. 'No plans to go public.'

Jet.com is opgericht door Marc Lore. Ooit verkocht hij zijn bedrijf Quidsi (o.a. Diapers.com) aan Amazon. Nu concurreert Lore voorzichtig met het bedrijf dat inmiddels meer waard is dan Walmart.

Abonnementsmodel
Jet.com draait op een abonnementsmodel. Voor 50 dollar per jaar krijgen klanten toegang tot een platform met miljoenen items, die tegen korting kunnen worden gekocht. Klanten kunnen de hoogte van de kortingen deels zelf vormgeven, door aankopen te combineren, de verzender extra levertijd te gunnen, met een debetcard te betalen of hun recht van retour op te geven. Jet.com houdt een deel van de producten zelf op voorraad, een deel komt van merchant partners en de rest wordt ingekocht bij andere retailers. Deze ‘conciërgeservice’ doet het rendement overigens geen goed.

1 miljoen aan verkopen op lanceerdag
Jet.com, dat de salarissen van medewerkers openbaar en niet-onderhandelbaar wil maken, streeft naar een handelsvolume van 20 miljard dollar in 2020. Op de dag van de lancering werd afgelopen dinsdag voor ruim 1 miljoen dollar gekocht, aldus een woordvoerder.

Prijsfocus
Hieronder ziet u een gesprek dat oprichter Lore vandaag had in de studio bij Fox Business. 'We really focus on innovating around price', legt hij het voornaamste verschil met Amazon uit. 'So the proposition is very simple.' Ook gaat hij in op de vraag hoe en wanneeer hij zwarte cijfers denkt te kunnen schrijven.