Twinkle | Digital Commerce

E-commerce directeur Alex Jonker weg bij Hema

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:57

Alex Jonker vertrekt na een lang dienstverband bij Hema. Hij was directeur supply chain en e-commerce bij de kwakkelende nummer 10 van de Twinkle100, maar hij vervolgt zijn carrière bij Mediq.


Dat blijkt onder meer uit een persbericht van de apothekersorganisatie. Met het vertrek van Jonker is van Hema’s oude directieteam alleen inkoopdirecteur Rob Heesen nog over; de overige directeuren vertrokken in de afgelopen paar jaar.

Rode cijfers
Hema rapporteerde vorige week een omzetplus in het eerste kwartaal van dit jaar. Wel werd een verlies van een kleine 20 miljoen euro geleden. De nieuwe ceo Tjeerd Jegen, de opvolger van de vertrokken Ronald van Zetten, liet optekenen:

‘Hoewel de positieve ontwikkeling in de like-for-like-omzet bemoedigend is, hebben we een teleurstellend genormaliseerd EBITDA in het eerste kwartaal laten zien. We hebben een aantal prioriteiten opgesteld om onze prestaties te verbeteren, waarbij we ons specifiek richten op de logistiek. Het zal tijd kosten voordat we hiervan kunnen profiteren.’

Lees ook: Tico Schneider hoofd e-commerce bij Hema (28 mei 2015)