Twinkle | Digital Commerce

Facebook breidt marktplaatsoptie wereldwijd uit

2017-05-27
180101
  • 1:08

Facebook heeft zijn marktplaatsoptie in groepen uitgebreid. Het is voor gebruikers nu mogelijk om alle groepen te doorzoeken op tweedehands artikelen; van evenementkaartjes tot hele woningen. De functie wordt de komende tijd wereldwijd uitgerold.

Eind 2014 lanceerde Facebook al een optie om in specifieke groepen een marktplaatspost te plaatsen. Enkele proefpersonen konden hun items in een groep posten, zodat zij deze via eigen kleine advertenties konden verkopen aan groepsgenoten.

Concurrentie
Deze functie wordt nu uitgebreid naar een ‘All Sale Groups’- tabblad binnen het menu, schrijft The Next Web. Hierbinnen kunnen gebruikers zoeken naar tweedehands producten in alle groepen op Facebook. Zo wordt het sociale medium meer en meer een alternatief voor bijvoorbeeld eBay.

Betalen en bezorgen
Facebook verzorgt alleen de advertentie voor verkopers. Andere gebruikers kunnen op de advertentie reageren en een koop met de verkoper sluiten. De bezorging van het artikel en de afhandeling van de betaling is voor eigen verantwoordelijkheid van beide partijen.

Facebook Product Ads op mobiel
Facebook introduceerde onlangs Product Ads, waarin meerdere producten tegelijk gepromoot kunnen worden. De advertentie wordt naar rechts toe ‘uitgeklapt’ en beweegt als een carrousel heen en weer bij een mouse-over. Eerder waren deze Product Ads alleen beschikbaar in de browser, nu is de advertentie er ook voor mobiele apps