Twinkle | Digital Commerce

Adyen: 30 procent Nederlandse transacties via mobiel

2017-10-05
180101
  • 1:10

Drie op de tien online transacties in ons land vinden plaats op een mobiel apparaat. Dat blijkt althans uit de nieuwste Mobile Payments Index van betaaldienstverlener Adyen. Smartphones zijn goed voor meer mobiele betalingen dan tablets.

In de Adyen Mobile Payments Index brengt het Amsterdamse bedrijf ieder kwartaal de ontwikkelingen op de online betaalmarkt in kaart, op basis van klantdata. Adyen merkt op dat mobile commerce in ons land bovengemiddeld en ‘indrukwekkend’ is gegroeid. Van alle Nederlandse betaaltransacties vond 16,3 procent plaats op smartphones en 13,1 procent op tablets. Zo tekenen ze samen voor 29,5 procent van de betaalmarkt.

UK voorop
Het mobiele transactieaandeel in Nederland ligt iets hoger dan het mondiale Adyen-gemiddelde van 27,2 procent in het eerste kwartaal. Groot-Brittannië leidt de mobiele dans, met een aandeel van ruim 44 procent. Smartphones tekenen daar voor de overgrote meerderheid (66 procent) van alle mobiele transacties.

Transactiewaardes ontlopen elkaar weinig
De gemiddelde transactiewaarde op tablets (32,66 euro) is die op pc’s en laptops (31,19 euro) voorbijgestreefd, aldus Adyen op basis van data over al zijn markten. Het gemiddelde bonbedrag op smartphones groeide echter het hardst en kwam uit op 28,27 euro.

Lees ook: