Twinkle | Digital Commerce

Peter Brussel nieuwe directeur BAS Group

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:14

De BAS Group, eigenaar van onder andere Dixons, iCentre en MyCom, wisselt van topman. Steven Bakker legt zijn functie als ceo neer en wordt opgevolgd door Peter Brussel, in het verleden algemeen directeur van BCC.

‘Ik heb achttien jaar met veel plezier gewerkt bij de BAS Group, maar merkte dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging’, laat Bakker optekenen in een persbericht. ‘Een bedrijf heeft in elke fase van zijn bestaan behoefte aan een andersoortige ceo. Ik krijg veel energie van visieontwikkeling en innovatie, en daar is in deze fase van de BAS Group minder behoefte aan. Door de verkoop van mijn aandelen kan ik weer gaan pionieren.’

BCC en Blokker Holding
Bakker blijft bij de BAS Group betrokken als adviseur. Brussel neemt het roer over met zijn twaalf jaar ervaring als algemeen directeur van BCC. Daarna was hij onder andere lid van de Raad van Bestuur van de Blokker Holding. ‘De BAS Group is een prachtig bedrijf met ontzettend veel potentieel. Ik kijk er dan ook zeer naar uit om, samen met het team, de omnichannel strategie succesvol verder uit te bouwen’, zegt hij.

Twinkle100
Met een online omzet van 164,1 miljoen euro in 2013 bezet de BAS Group de 6e plek in de Twinkle100. Het bedrijf ontving coo Caspar Klinkhamer afgelopen zomer van Bol.com, waar hij leiding gaf aan de verkoop van elektronica, huishoudelijke artikelen en keukenproducten.