Twinkle | Digital Commerce

Garant-o-Matic failliet

2017-05-27
180101
  • 1:11

Postorderaar Garant-o-Matic, dat ook online verkoopt, is failliet. Het bedrijf uit het Brabantse Gilze werd al in 1978 opgericht. Het mikte met zijn aanbod voornamelijk op oudere klanten.


De rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft op 30 december jongstleden het faillissement van zowel Garant-o-Matic B.V. als Garant-o-Matic Beheer B.V. uitgesproken, leert het insolventieregister. Koenraad de Klerk van VDT Advocaten & Mediators uit Tilburg is als curator aangewezen. Hij was zojuist niet bereikbaar voor direct commentaar.

Telefonistes
Garant-o-Matic was sinds eind jaren zeventig actief met postorderformules als Sunsucces, Kensington Art Collections en Princessa. De laatste periode werd voornamelijk nog onder de bedrijfsnaam verkocht, ook op Garantomatic.nl. Een kleine drie- en een halfjaar geleden kwam 90 procent van de omzet nog telefonisch binnen uit catalogusorders, vertelde directeur-eigenaar Peter de Nooijer destijds aan Twinkle. ‘Dat heeft alles met onze oudere doelgroep te maken, want ik weet dat het bij veel andere bedrijven andersom is’, voegde hij toe. ‘Wij zijn van oudsher een mailorderbedrijf’. Volgens De Nooijer verzond zijn bedrijf anno 2011 circa 450.000 pakjes op jaarbasis via de verschillende kanalen. Het kantoor in Gilze deed dienst als afhaallocatie.

Certificaat Thuiswinkel Waarborg
Garant-o-Matic was één van de eerste gecertificeerde leden van Thuiswinkel.org, leert Wikipedia. Daar is ook te lezen dat het bedrijf verschillende keren op de vingers is getikt door de Consumentenautoriteit, die inmiddels is opgegaan in de Autoriteit Consument en Markt (ACM).