Twinkle | Digital Commerce

E-commerce leverancier Shopify wil naar de beurs

2017-05-27
180101
  • 0:60

Aanbieder van e-commerce software Shopify wil de gang naar de beursvloer maken. Het bedrijf hoopt 100 miljoen dollar (84 miljoen euro) op te halen met een ipo in zowel de Verenigde Staten als thuisland Canada.

Shopify is een aanbieder van e-commerce software waarmee het klanten aan een online storefront helpt. Daarnaast verzorgt het onder andere sinds 2013 de betalingen in webshops van partners, dankzij een ‘inpandige’ payments processor. Gebruikers van Shopify Payments kunnen op één realtime dashboard voorraad-, verkoop- én betaalinformatie inzien.

Drie investeerders
The Wall Street Journal meldt dat investeerders Morgan Stanley, Credit Suisse Group en Capital Markets betrokken zijn bij de beursgang, waarvan de precieze datum nog onduidelijk is. Deze hangt af van ‘marktcondities’, zo vertellen betrokkenen. Shopify zou gewaardeerd worden op meer dan 1 miljard dollar.

120 duizend gebruikers
Momenteel gebruiken 120 duizend merchants Shopify’s diensten voor online verkoop. Onder de partners zijn bekende namen als Google, Tesla Motors en Amnesty International. Sinds 2006 is voor meer dan 5 miljard dollar aan producten verkocht via platformen van partners, aldus Shopify zelf.