Twinkle | Digital Commerce

Familiebedrijf Thom Broekman failliet

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:32

Thom Broekman en De Rode Winkel zijn gisteren door Rechtbank Midden-Nederland failliet verklaard. De ketens maken deel uit van de familieholding Profoss Nederland, waar momenteel de vijfde generatie Broekman aan het roer staat.

‘Wat we tot nu toe gedaan hebben, is niet gelukt’, vertelt Pauline Broekman, die tot de zesde generatie Broekman behoort, aan Twinkle. ‘Wij geloven erg in fysieke winkels, de webshop was slechts een klein onderdeel van onze verkoop.’ Verdere details over de oorzaken van het faillissement wil ze niet kwijt. Het Financieele Dagblad meldt dat Profoss Nederland vorig jaar een verlies van 1 miljoen euro noteerde.

Nieuwe seizoen
In de inmiddels gesloten webshops van Thom Broekman en De Rode Winkel wordt met geen woord gerept over het faillissement. ‘Even geduld a.u.b. Op dit moment zijn wij bezig met het inrichten van de webshop voor het nieuwe seizoen. Wij verwachten snel weer online te zijn’, is op beide sites te lezen.

Doorstart
Of de webshops ook echt weer open gaan, weet Pauline Broekman niet. ‘Dat is nu niet in onze handen. Er lopen op dit moment gesprekken met een curator over een mogelijke doorstart. Maar of deze er komt is onduidelijk. Wij doen er alles aan om klanten die iets hebben besteld in de webshop of gekocht in de winkel zo goed mogelijk te bedienen. We doen bijvoorbeeld ons uiterste best om alle bestelde producten die al betaald zijn te bezorgen, maar dit zal langer duren dan de gebruikelijke drie dagen.’

Hofleverancier
Het familiebedrijf opende in 1837 als kleermakerij en winkel in fournituren. In de loop der jaren namen diverse generaties de ketens Thom Broekman en De Rode Winkel over, in 2012 kregen de ketens het predicaat Hofleverancier. Met het faillissement komen 110 medewerkers op straat te staan. Van Thom Broekman sluiten tien herenkledingwinkels, jeansketen De Rode Winkel had acht vestigingen.