Twinkle | Digital Commerce

Boodschappendienst Instacart krijgt 230 miljoen dollar groeigeld

2017-05-27
180101
  • 0:57
Het Amerikaanse Instacart heeft een investering van 230 miljoen dollar ontvangen. De jonge bezorgdienst voor online bestelde boodschappen zou nu bijna 2 miljard dollar waard zijn.

Dat meldt The Wall Street Journal op basis van gesprekken met ingewijden. Het is de tweede keer in hetzelfde jaar dat het in 2013 opgerichte bedrijf groeigeld krijgt. In juni ontving Instacart al 44 miljoen euro aan investeringen.

Binnen het uur
De feitelijke boodschappen worden online bij Instacart gedaan, vervolgens door de startup afgehaald in de supermarkten van partners en bezorgd bij shoppers thuis. De levering gebeurt door onafhankelijke, gescreende particulieren die op uurbasis bij Instacart werken. De snelste levering is binnen het uur, beschikbaar in een aantal Amerikaanse steden.

ShopWings en Pocket Shop
Een vergelijkbaar voorbeeld van Instacart is het Duitse ShopWings. Het nieuwste kind van Rocket Internet werd als eerste project na de beursgang in oktober gelanceerd. Daarnaast bestond in Londen Pocket sinds 2013 een dienst met ‘pedestrian pickers’, genaamd Pocket Shop. Deze startup werd vorig jaar stopgezet, omdat te weinig klanten gebruik maakten van de service.