Twinkle | Digital Commerce

Hema slijt honderden producten van andere merken online

2017-11-08
180101
  • 1:22

Min of meer geruisloos heeft Hema zijn online aanbod de afgelopen maanden uitgebreid met andere merken. Op de site van de warenhuisketen, groot geworden met eigen merkproducten, zijn onder andere producten van Ravensburger, vtwonen en Motorola te koop, ‘Selected by Hema'.

Hema startte in april dit jaar met de webverkoop van buitenshuis gemaakte kindermeubels. Afgelopen augustus werd daar verlichting aan toegevoegd. Op dit moment zijn er 263 geselecteerde artikelen van andere merken te vinden in de hoofdcategorie baby & kind en 163 items in de afdeling huis & tuin (deels overlappend). Een aantal daarvan is momenteel overigens niet leverbaar en ‘binnenkort weer op voorraad’.

Op voorraad bij Hema
Behalve de genoemde merken zijn ook producten van 999 Games, Jumbo, Lief Lighting, Hoppekids, Zuiver, Antonio Miro, Woood, Nuk en Alecto bij Hema te koop. Niet in de winkels, maar alleen online. De warenshuisketen houdt de producten zelf op voorraad, laat een woordvoerster weten aan Twinkle. ‘Wij willen dat de klant in een voor ons belangrijke productcategorie zoals baby en kids alle mogelijke producten kan vinden. Ook als ze niet van ons eigen merk zijn’, herhaalt ze een recente uitspraak van e-commerce manager Boudewijn van Nieuwenhuijzen in Emerce. ‘Maar we laten alleen externe leveranciers toe als ze dezelfde kwaliteit hebben als onze eigen producten.’

Web only
Of en wanneer Selected by Hema wordt uitgebreid is onduidelijk. Hema, de nummer 8 van de Twinkle100, heeft het moeilijk. Topman ceo Ronald van Zetten kondigde dit najaar aan dat de keten het web only assortiment zal uitbreiden en dat de winkels een internetzuil krijgen.