Twinkle | Digital Commerce

Meubelshop Hem beschikbaar voor veertig landen

2017-05-27
180101
  • 1:33
De oprichter van Fab.com, Jason Goldberg, lanceert vandaag zijn nieuwe meubelsite Hem. Het platform voor custom made meubels opent online voor dertig landen wereldwijd. Daarnaast wordt het eigen merk in tien andere landen verkocht via fysieke partners.

Hem verkoopt meubels die door het bedrijf zelf zijn gemaakt. Dit kost volgens Goldberg minder en biedt betere kwaliteit, omdat het maakproces in huis wordt gedaan. Klanten kunnen zelf aangeven waar het meubelstuk aan moet voldoen. Bij de start staan honderdvijftig producten te koop op het platform. ‘Denk aan een luxueuze Ikea’, aldus Goldberg.

VS grootste markt
Hem verzendt direct aan consumenten, voornamelijk uit de Verenigde Staten, is de voorspelling van het bedrijf. Meer dan 50 procent van de omzet zal afkomstig zijn uit de VS, zegt Goldberg volgens Racked. Duitse klanten kunnen ook fysiek kennismaken met Hem door zijn showroom in Berlijn. Hier zit ook het hoofdkantoor van het bedrijf.

Personeelsbestand van Fab
Fab, die andere meubelshop van Goldberg, liet in mei nog een derde van zijn personeel gaan. Vooral in het hoofdkantoor in New York werd flink gesneden in het personeelsbestand. Het afgelopen jaar werden in vier ontslagrondes in totaal vijfhonderd van de zevenhonderd medewerkers op straat gezet.

Geen eigen meubels
‘Waar ik spijt van heb bij Fab is dat we enkel meubelstukken van anderen verkochten, zonder onze eigen stijl te ontwikkelen’, zegt Goldberg volgens Techcrunch. ‘Dit hebben we nu wel met Hem.’ Dat het op een gegeven moment niet meer zo goed ging met Fab, ligt volgens Goldberg vooral aan de omvang van het platform. ‘Fab had al vanaf de start een groot assortiment. Het is niet moeilijk om een e-commerce bedrijf van 100 miljoen dollar op te bouwen. Maar het wordt daarna wel moeilijker om het bedrijf te schalen voor de toekomst.’ Fab.com blijft een apart platform naast Hem.