Twinkle | Digital Commerce

Amazon voert subscription betalingen uit voor derden

2017-05-27
180101
  • 0:54

Amazon start met het uitvoeren van subscription commerce betalingen voor derden. Daarmee positioneert de e-commerce gigant zich steeds meer als betaaldienstverlener. De service is de afgelopen maanden getest.

De grootste e-retailer in de Verenigde Staten verzorgt nu de betalingen van telefoonrekeningen en maandelijkse digitale muziekdiensten voor klanten. Het bedrijf heeft 240 miljoen actieve gebruikers in zijn systeem staan waarvan het de creditcardgegevens heeft.

Log and pay with Amazon
De nieuwe service maakt deel uit van Amazon’s bestaande ‘Log and Pay with Amazon’- programma, dat vorig jaar werd gelanceerd. Dankzij deze dienst kunnen Amerikaanse webwinkeliers klanten van Amazon laagdrempelig laten inloggen en afrekenen in hun shops. Nu is dit ook mogelijk bij partijen die een subscription service aanbieden, zoals telecombedrijven. Zij betalen Amazon een fee voor elke betaling die via de dienst wordt gedaan, meldt persbureau Reuters.

3D-telefoon
De nieuwe betaaldienst valt samen met Amazon's vermoedelijke plannen om een eigen 3D-smartphone te lanceren. Volgens diverse media zal dit op 18 juni gebeuren.