Twinkle | Digital Commerce

Media Saturn levert orders binnen dertig minuten vanuit Saturn-winkels

2017-05-27
180101
  • 1:03

Media Saturn start volgende week met same day delivery vanuit Saturn-winkels in München en Berlijn. Het bedrijf heeft hiervoor een samenwerking gesloten met vervoerder Tiramizoo.


In een interview met Die Welt vertelt Media Saturn-ceo Horst Norberg over de plannen van de holding met same day delivery in Duitsland. De proef in de Saturn-filialen biedt consumenten in genoemde steden de mogelijkheid om tegen een vergoeding online bestelde producten binnen dertig minuten tot drie uur thuis te ontvangen. Tiramizoo gaat de bezorging verzorgen.

Ook Media Markt
Naast de Saturn-vestigingen worden later filialen van Media Markt in ‘andere geselecteerde steden’ aan de pilot toegevoegd. Hiervoor wordt Tiramizoo ook ingeschakeld, laat Norberg weten.

MyTaxi
Media Saturn startte vorig jaar al een samenwerking met MyTaxi om online orders binnen het uur bij consumenten thuis te leveren. De proef voor klanten in Hamburg werd in januari van dit jaar uitgebreid naar landelijk niveau. Het wegbrengen van pakjes werkt op dezelfde manier als het wegbrengen van mensen via MyTaxi. Via de mobiele app kan een rit worden aangevraagd. De klant krijgt een bevestiging als een chauffeur de rit heeft aangenomen. Uiteindelijk moet de meterprijs bij aankomst mobiel worden betaald.