Twinkle | Digital Commerce

Jonge webwinkeliers winnen prijs met online shop

2017-05-27
180101
  • 1:14

Dat je nooit te jong bent om een webshop te runnen bewijzen de leerlingen van basisschool De Keikamp in Geesteren. Zij verkopen zelfgemaakte producten in hun eigen online winkel en regelen zelf ook de financiën. Het duurzame project heeft vorige week een prijs gewonnen.

De leerlingen van groep 7 en 8 van De Keikamp hebben in hun school aparte afdelingen gecreëerd voor het proces achter de webshop. Zo is er een deel ‘productie’ en ‘het financiële kantoortje’, zoals de kinderen het zelf noemen in een interview (video) met het Jeugdjournaal vorig jaar.

Goedkoop inkopen
De kinderen verkopen vogelhuisjes, kaarsenhouders, fotolijstjes, telefoonhoesjes, sleutelhangers en plantenpotten waarvan het materiaal zo goedkoop mogelijk is ingekocht of is verkregen via sponsoring. Ook worden diverse artikelen uit gerecycled materiaal gemaakt.

De orders kunnen bij het afhaalpunt in de school worden opgehaald of worden thuisbezorgd door PostNL en Selektvracht. De helft van de winst uit de webshop gaat naar een goed doel. De andere helft wordt door De Keikamp zelf gebruikt.

Duurzaam ondernemersschap
Het webshopproject De Keikamp won vorige week de award voor Global School of the Year 2013 van Edukans. Deze prijs is voor de school die ‘op de meest originele manier bezig is met wereldburgerschap’. De jury waardeerde vooral de wijze waarop de leerlingen door de online winkel betrokken werden bij duurzaam ondernemersschap.