Twinkle | Digital Commerce

Your Style Lab moet portal voor kledingadvies worden

2017-11-08
185216

Your Style Lab is een Nederlandse start-up die eind deze maand officieel begint. Oprichters Chantal Poiesz en Irma Gros werken samen met een groep van freelance imagostylisten en personal shoppers. Belofte: laagdrempelig kledingadvies op maat.

‘Op een avond was ik op zoek naar een witte blouse’, spiegelt Chantal Poiesz voor. ‘Ga maar eens op zoek naar een witte blouse of een paar zwarte pumps online. Talloze pagina’s die je bezoekt in de hoop de juiste te vinden. Ik had het fijn gevonden als ik op dat moment live had kunnen chatten met iemand die mij kent; iemand die mij adviseert en die een selectie maakt op basis van mijn voorkeuren. Echt persoonlijk dus.’

Stijlpaspoort

Vanuit die onvervulde behoefte is Your Style Lab ontstaan, aldus e-commerce adviseur en ondernemer Poiesz, die als blogger aan Twinkle is verbonden. Het zogenoemde ‘stijlpaspoort’ biedt de basis onder de betaalde diensten die zij en compagnon Gros bieden. Wie zo’n paspoort à 74,95 euro aanvraagt, krijgt toegang tot een persoonlijk dashboard op Yourstylelab.nl en ontvangt tips van een styliste over geschikte pasvormen, belijningen en stijlen. Tegen een extra vergoeding (van minimaal 29,95 euro) helpt een assistent op afstand bij het online winkelen. De personal shopper kan ook worden ingeschakeld om ‘live’ een garderobe te reorganiseren of om samen de winkelstraat in te gaan.

Psychoanalytisch model

Volgens Poiesz zijn veel van de tegenwoordige stijladviezen gestoeld op functionele gegevens als maten. ‘Wij onderscheiden ons juist doordat we dieper op de persoonlijkheid van een klant ingaan met onze zelf ontwikkelde methode, gebaseerd op het psychoanalytisch model van Carl Gustav Jung.’ Your Style Lab beoogt de service- en adviesfunctie die lokale boetieks volgens Poiesz nog vervullen, online aan te bieden. ‘Deze ontbreekt in alle webshops.’

Multimediaal

Vernieuwend is dat alle diensten binnen het concept zowel online als offline worden aangeboden, stelt Poiesz. ‘De stylisten van Your Style Lab hebben via alle mogelijke media contact met hun klanten. Persoonlijk, via telefoon, e-mail, live-chat, Google Hangouts, Skype en via het digitale dashboard op de site.’ De stijladviezen worden verzameld in het persoonlijke dashboard van de klant, dat ook via smartphones of tablets oproepbaar is. De ‘personal stylist’ op zak, noemen Poiesz en Gros het. Ze benadrukken dat Your Style Lab volledig onafhankelijk van merken en retailers opereert, net als de adviseurs. ‘Klanten kunnen zelf voorkeuren voor merken, winkels of webwinkels aangeven van over de hele wereld. De vergoedingen van stylisten en shoppers hangen daar niet mee samen.’

Digitale kledingkast

Op Yourstylelab.nl zijn behalve betaalde ook onbetaalde elementen te vinden, waaronder een figuuranalyse, blogs en nieuwsitems, een (web)winkeloverzicht met affiliatelinks en een digitale kledingkast. Poiesz over die laatste feature: ‘Het is een hele gebruiksvriendelijke tool die je vult met foto’s van de kledingstukken die je in je kast hebt hangen. Hiermee krijg je eindelijk eens echt overzicht op je hele garderobe. Vanuit de digitale kledingkast kun je heel eenvoudig moodboards maken van je favoriete combinaties en deze delen via Facebook of Twitter.’

Fysieke locatie

Een van de vele wensen van Poiesz en Gros is de introductie van Your Style Lab in de winkelstraat. ‘We hopen in de toekomst een fysieke locatie te openen waar klanten hun orders kunnen laten arriveren en waar ze kunnen passen, waarna we eventuele retouren direct terugsturen’, zegt Poiesz. ‘Uiteraard staan onze stylisten dan klaar om persoonlijk advies te geven.’