Twinkle | Digital Commerce

Webprint neemt Posters.nl over

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:59

Webprint, de nummer 72 van de Twinkle100, neemt Posters.nl over. De overnameprooi uit Nijverdal werd tien jaar geleden opgericht. Vijf werknemers, onder wie oprichter Maurice Booijink, verhuizen naar de thuisbasis van Webprint in Oldenzaal. 

Dat schrijft de Twentsche Courant Tubantia. Posters.nl, dat de overname aan Twinkle bevestigt, kan leveren uit een voorraad van tienduizenden posters en kunstreproducties. Over de overnamesom worden geen details naar buiten gebracht, duidelijk is wel dat Posters.nl als merk behouden zal blijven.

Garagebedrijf
Ton Marsman startte Webprint tien jaar geleden in zijn garage. Het bedrijf groeide uit tot een grote online aanbieder van fotoafdrukken, fotoboeken en aanverwante producten, die zowel direct als via white labels worden verkocht. De naar eigen zeggen ‘beste en meest veelzijdige online fotoservice van Nederland’ is met een omzet van 9,0 miljoen euro in 2012 te vinden in de Twinkle100.

Posters.nl in het nieuw
Posters.nl lanceerde afgelopen najaar een geheel nieuwe webwinkel, ontwikkeld door MediaCT op Magento Enterprise. Van de site, die is voorzien van een ‘inlijstmodule’, zijn ook een Belgische, Duitse, Oostenrijkse en Europese versie (Engelstalig) beschikbaar.