Twinkle | Digital Commerce

Online vangt deels winkelverlies Macintosh op

2017-11-08
180101
  • 1:18

Macintosh heeft vorig jaar in totaal 822,1 miljoen euro omzet geboekt, 8 procent minder dan in 2012. De online verkopen konden een deel van de offline klappen van het concern opvangen.


Macintosh had het zwaar vorig jaar, communiceerde het concern eerder deze maand al in zijn voorlopige cijferbericht. Vooral in de fysieke winkels in de Benelux werd minder omzet geboekt dan een jaar eerder. Het bedrijf sluit om die reden tussen 2013 en 2015 in totaal honderd winkels, waarvan zestig in Nederland.

Online aandeel
De cross-channel omzet is voor Macintosh een lichtpuntje. Deze opbrengsten stegen met 19,7 procent naar 46,9 miljoen euro. De online omzet in 2013 bedroeg 43,4 miljoen euro, een stijging van 12,7 procent. Momenteel representeert online 6,4 procent van de totale omzet in fashion (in Groot-Brittannië en de Benelux). In Nederland is dit aandeel 11 procent.

Gezonde toekomst
‘In 2013 is de basis versterkt voor een gezonde toekomst van Macintosh, met resultaatherstel in Nederland, verhoging van de goede resultaatbasis in de BeLux en winstgevende groei in de UK’, verklaart ceo Frank de Moor. ‘Cross-channel vormt een belangrijk onderdeel van onze strategie, met in 2013 een omzetstijging van bijna 20 procent en in alle landen een positieve bijdrage aan het bedrijfsresultaat. De cross-channel omzetstijging was substantieel, maar te beperkt om de daling in de fysieke winkels op te vangen. Juist nu consumenten aan de vooravond staan van betere tijden is Macintosh klaar om daarvan te profiteren.’

U kunt het gehele jaarbericht van Macintosh hier (pdf) downloaden.