Twinkle | Digital Commerce

Ikea Nederland streeft naar snellere levering met nieuw dc

2017-05-27
180101
  • 1:11

Ikea start dit voorjaar met de bouw van een nieuw distributiecentrum voor de online orders in Nederland. Het dc wordt in het Brabantse Oosterhout gerealiseerd, dezelfde plaats als waar de voorraad voor de fysieke winkels is opgeslagen.

Ikea kondigde de plannen voor het bouwen van een nieuw magazijn in november vorig jaar al aan. Het dc moet de levertijd van online bestellingen in Nederland terugbrengen van minimaal negen dagen naar vier of vijf dagen, zo meldt de Financiële Telegraaf. Ikea wilde aan Twinkle geen verdere uitspraken doen over wanneer het magazijn wordt opgeleverd of welke verdere toekomstplannen de Zweedse meubelketen in Nederland heeft op het gebied van e-commerce.

Dortmund
Op dit moment verzendt Ikea Nederlandse weborders vanuit Dortmund naar klanten. De artikelen worden voor een bedrag variërend van 7,99 euro tot 45 euro geleverd door Transport Service Schelluinen (TSS) en PostNL.

Goed resultaat
E-commerce manager Peder Apelgren vertelde eerder in een interview met Twinkle tevreden te zijn met de opbrengsten uit de Nederlandse webwinkel. ‘We hadden best wat verwacht van Nederland, met zijn hoge breedbandpenetratie, grote online retailmarkt en relatief hoge aantal online meubelkopers, maar toch kwamen er een stuk meer bezoekers dan we vooraf dachten. Ook de conversie lag aanmerkelijk hoger, terwijl het gemiddelde bonbedrag ongeveer op het verwachte niveau lag’, zei hij.