Twinkle | Digital Commerce

Luccy.nl verder als affiliatesite

2017-05-27
227114
  • 1:24

Luccy.nl, waarop verschillende online retailers producten verkochten, is opnieuw gelanceerd. De site gaat verder als affiliateplatform, laat exploitant Xsarus weten aan Twinkle. Het winkelmandje is verdwenen.


Luccy presenteert zich voortaan als een verzamelplaats van voornamelijk luxe en exclusieve merken, voor mannen, vrouwen en kinderen. Webshoppers die zich aanmelden voor de ‘Luccy Lounge’ ontvangen exclusieve kortingen en andere aanbiedingen van aangesloten webshops. Voor fashionista’s vervult Luccy naar eigen zeggen een ‘adviserende rol’, die onder andere gestalte krijgt door actuele modetrends onder de aandacht te brengen.

Doorverwezen
Behalve fashion webshops zorgen ook online verkopers van lifestyle artikelen en accessoires voor het aanbod op Luccy.nl. Wie de geëtaleerde kleding, sportartikelen, juwelen, zonnebrillen, koffers of tassen wil kopen, wordt doorgestuurd naar de site van de achterliggende aanbieder.

6 klanten van Xsarus
Luccy.com werd twee jaar geleden in de lucht gebracht met aanbod van Omoda.nl, Travelbags.nl, Voorwinden, Drogisterij.net, Intersport Daka en de Body Cover Group (After Eden). Het was de bedoeling dat webshoppers die bij Luccy (spreek uit: Loetsie) winkelen combinaties maken van kledingstukken, schoenen, parfums en accessoires. Eén plus één zou door cross- en up-selling drie kunnen worden.

Zelfstandige webwinkel
Alle leveranciers van het webwarenhuis waren klant bij Xsarus, een e-development & consulting bureau. Ze boden (een deel van) hun assortiment behalve in hun eigen webshops ook te koop aan op de verzamelsite. ‘In principe kun je de namen van de participanten weer vergeten’, zei Xsarus-directeur Paul Kieviet begin vorig jaar in Twinkle. ‘Luccy.com is een zelfstandige webwinkel die ook enkel communiceert vanuit de naam Luccy.’

Trendjuwelier.nl
Luccy, dat zelf betalingen inde, marketing bedreef en een klantenservice draaiende hield, voegde na de lancering alleen Trendjuwelier.nl nog toe aan zijn platform.