Twinkle | Digital Commerce

Wehkamp.nl bouwt nieuw geautomatiseerd dc in Zwolle

2017-05-27
180101
  • 1:29

Wehkamp.nl gaat een nieuw distributiecentrum bouwen in Zwolle. Het centrum wordt volgens de retailer het grootste geautomatiseerde dc ter wereld waarmee Wehkamp.nl vanaf 2015 tachtigduizend pakketten per dag kan versturen.

Het 35.000 vierkante meter grote distributiecentrum moet het voor Wehkamp.nl gemakkelijker gaan maken om bestellingen nog dezelfde dag te leveren. In het systeem kunnen 4 miljoen artikelen worden opgeslagen. Via 480 geautomatiseerde treintjes worden deze producten uit de opslag gehaald en binnen dertig minuten klaar gezet voor verzending. Dat is twee keer zo snel als nu gebeurt in het momenteel grootste distributiecentrum van Wehkamp.nl in Dedemsvaart.

Vervanging van Dedemsvaart
‘Het nieuwe dc in Zwolle vervangt ons huidige centrum in Dedemsvaart’, zegt woordvoerder Dirk van den Boogaart tegen Twinkle. ‘Het bestaande distributiecentrum in Maurik blijft wel open. Alle vaste medewerkers (zo’n tweehonderd, red.) van Dedemsvaart gaan met ons mee naar Zwolle.’

Het nieuwe centrum gaat ruim 100 miljoen euro kosten. ‘Dit distributiecentrum laat de ambitie van ons bedrijf zien’, zegt Gert van de Weerdhof, CEO van RFS Holland Holding. ‘We willen onze positie in online winkelen verder versterken. De verwachting is dat de Nederlandse consument over tien jaar de helft van zijn aankopen online doet.’

Same day delivery
Wehkamp.nl liet zijn same day delivery ambities vorige week al doorschemeren. Andries van Daalen, programmadirecteur RFS Holland Holding, zei hierover: ‘Het moet mogelijk zijn dat je rond lunchtijd bestelt en het in de avonduren bezorgd krijgt.’ Of de dienst voor de oplevering van het nieuwe distributiecentrum al van start gaat, is niet duidelijk.

Wehkamp.nl gaat de same day delivery service alleen inzetten voor de kleinere artikelen die met Selektvracht worden vervoerd. De grotere producten worden met PostNL bezorgd, maar komen niet in aanmerking voor de nieuwe dienst.