Twinkle | Digital Commerce

Amazon bezorgt op zondag in VS

2017-05-27
180101
  • 1:01

Amazon gaat in de Verenigde Staten voortaan ook op zondag bezorgen. Daartoe heeft het bedrijf een contract gesloten met de U.S. Postal Service. De optie geldt alleen voor Amazon Prime-leden.


Amazon meldt in een persbericht dat het begint  met bezorgen op zondag in New York en Los Angeles. In 2014 zullen klanten uit meer grote steden als Dallas, Houston, New Orleans en Phoenix, gebruik kunnen maken van de bezorgmogelijkheid.

Vrijdag bestellen
Consumenten die zich hebben aangemeld voor Amazon Prime kunnen tegen een vaste prijs van 79 dollar per jaar onbeperkt gebruik maken van een tweedaagse gratis bezorgservice. ‘Als je een Amazon Prime-lid bent, kun je een rugzak voor je kind bestellen op vrijdag en op zondag inpakken’, zegt Dave Clark, Amazon’s vice president voor mondiale projecten en customer service. ‘We zijn erg blij dat vanaf nu elke dag een Amazon bezorgdag wordt.’

Andere retailers
U.S. Postal Service maakt plannen om de dienst ook aan andere retailers in de VS te slijten, meldt zakenblad Forbes. Het postbedrijf wil zijn pakketservice een voorsprong geven op concurrenten als FedEx en UPS, die niet op zondag bezorgen.