Twinkle | Digital Commerce

Amazon laat klanten elders inloggen en betalen

2017-05-27
518358
  • [nieuws]
  • 1:32

Amerikaanse webwinkeliers kunnen klanten van Amazon voortaan laagdrempelig laten inloggen en afrekenen in hun shops. Met ‘Login and Pay with Amazon’, zoals de dienst heet, kunnen de online retailers ‘miljoenen Amazon-klanten tot hun klanten maken’.

Dat zegt Tom Taylor, Vice President van Amazon Payments, in een persverklaring. Hij wijst erop dat meer dan 251 miljoen mensen een account hebben bij Amazon. Binnenkort kunnen zij hun gegevens gebruiken om in te loggen en te betalen in andere webshops, mits die gebruik willen maken van de service; in ruil voor de lagere aankoopdrempel en extra conversie, verkrijgt Amazon informatie over het gedrag van webshoppers buiten zijn eigen domein. De identiteits- en betaalgegevens worden niet met de betrokken merchants gedeeld.

Open ID
Amazon biedt online retailers al jaren de mogelijkheid om gebruik te maken van betaaldienst Amazon Payments. Afgelopen voorjaar werd met Login with Amazon een online identificatiemethode geïntroduceerd, waarmee Amazon-klanten kunnen inloggen bij andere retailers. Login and Pay with Amazon is feitelijk een koppeling van de twee diensten. De nieuwe service is vanaf eind dit jaar te gebruiken.

Garantie
Login and Pay with Amazon (video) werkt op desktops, tablets en smartphones. Ontwikkelaars kunnen de service via een set widgets en API’s in sites implementeren. Online retailers betalen vervolgens alleen voor de transacties via Amazon Payments. Amazon belooft merchants kosteloze fraudeprotectie en webshoppers dezelfde ‘A-to-Z Guarantee’ als ze bij aankopen op Amazon.com genieten. Onbekend is of en wanneer ‘Login and Pay with Amazon’ buiten de VS beschikbaar komt.

Scala aan diensten
De grootste webwinkelier ter wereld biedt een scala aan diensten voor andere webwinkeliers, onder meer op het gebied van software, hosting, betalingen en fulfilment. Een substantieel deel van de inkomsten op het eigen platform is bovendien te danken aan thirdy part sellers die Amazon gebruiken als extra omzetkanaal.