Twinkle | Digital Commerce

Pocket Shop bezorgt boodschappen binnen een uur met benenwagen

2017-11-11
180101
  • 1:29

Pocket Shop belooft supermarktartikelen binnen een uur te bezorgen bij webshoppers in Londen. De start-up maakt gebruik van een netwerk van pedestrian pickers die aankopen doen bij verschillende formules.


Marktleider Tesco en Sainsbury’s haakten al aan op de service, die gisteren werd gelanceerd na een proefperiode. Marks & Spencer en Waitrose zullen spoedig volgen, belooft Pocket Shop. Het assortiment waaruit Londenaren kunnen kiezen hangt af van waar ze precies wonen. Het maximumgewicht bedraagt 15 kilo, het minimumorderbedrag 20 pond.

Commissie
Voor bezorging binnen een uur betalen klanten 6,50 pond, aflevering binnen twee uur is een pond goedkoper. Wie drie uur op zijn boodschappen kan wachten betaalt 5,10 pond. Bovendien betalen klanten een commissie over de artikelen die voor hun uit de schappen worden gehaald en bezorgd. So this is very much a convenience-oriented service for the time-poor, not the cash-strapped’, vat Techcrunch samen.

Combinatievoordeel
Pocket Shop heeft de ambitie de afleverkosten te schrappen en dus alleen nog te verdienen aan de commissie op artikelen. Ook zou Pocket Shop in samenspraak met fabrikanten en retailers willen gaan inzetten op combinatievoordeel, zoals ‘twee voor de prijs van één’.

Crowsourced model
Londenaren die bij Pocket Shop willen bestellen zijn nu nog aangewezen op de site van de start-up. Mobiele apps worden binnen enkele maanden verwacht. Momenteel zijn er zo’n twintig pedestiran pickers actief voor de dienst. Voor hun is een mobiele applicatie ontwikkeld die de weg wijst in winkels en naar klanten. Pocket Shop wil overigens overstappen naar een crowsourced model, waarbij iedereen die dat wil tegen betaling boodschappen kan doen voor anderen.

Instacart
Pocket Shop laat zich vergelijken met het Amerikaanse Instacart, ‘a grocery store in your phone’ die al draait op basis van crowdsourcing. De boodschappen daar worden doorgaans met de auto afgeleverd.