Twinkle | Digital Commerce

Bol.com-afhaalpunten opgeleverd in 725 Albert Heijns

2017-11-11
180101
  • 1:44

De uitrol van Bol.com-afhaalpunten bij Albert Heijn is nagenoeg voltooid. Webshoppers kunnen hun aankopen inmiddels afhalen bij 725 vestigingen van de supermarktketen.Ahold-dochter Bol.com maakte dit voorjaar bekend afhaalpunten te willen creëren in bijna alle winkels van Albert Heijn (formuleprofiel). Het besluit volgde op een geslaagde proef in 59 supermarkten. Daaruit bleek dat 5 procent van de orders bij Bol.com werd afgehaald bij AH in gebieden waar dat mogelijk was.

Nog 25 nieuwe afhaalpunten
Woordvoerster Anoesjka Aspeslagh laat namens Albert Heijn weten dat er nu 725 winkels zijn met een Bol.com-afhaalpunt, waarvan 13 in België. Er komen er in de loop van het jaar nog circa 25 bij, waarbij het deels gaat om winkels die nu nog het logo van C1000 op de gevel dragen.

Aspeslagh zegt geen actuele informatie te kunnen verstrekken over het gebruik van de afhaalpunten, ze verwijst naar de testresultaten. Onduidelijk is bijvoorbeeld hoeveel extra kopers Albert Heijn dankzij de afhaalpunten van Bol.com over de vloer krijgt.

Ophalen en retourneren
Webshoppers kunnen opteren voor afhalen bij het gros van de producten uit het assortiment van Bol.com. Voor de meeste geldt dat ze vanaf uiterlijk 15.00 uur klaarliggen als ze de avond ervoor voor elven zijn besteld. Bestellingen vanaf 20 euro kunnen gratis worden opgepikt, op kleinere bestellingen wordt afhalers 1,99 euro in rekening gebracht. De supermarkten fungeren ook als (gratis) retourpunten voor orders bij Bol.com.

Michel Schaeffer, marketingmanager van Bol.com, noemde de uitrol van het click & collect netwerk dit voorjaar een ‘enorme operatie voor Albert Heijn’. Er zijn bijvoorbeeld permanente afsluitbare kasten gekomen voor de pakjes en het winkelpersoneel is getraind om de uitgifte goed te laten verlopen.

Uniek netwerk
Volgens Schaeffer levert de synergie tussen Albert Heijn en het door Ahold ingelijfde Bol.com een uniek serviceniveau op: ‘Als enige in Nederland bieden wij een aflevernetwerk van zevenhonderd punten, in winkels die zes of zeven dagen per week van vroeg tot laat geopend zijn.’

Kiala
Kiala levert op white label basis de technologie voor AH’s afhaalpuntennetwerk. Orders bij Bol.com kunnen ook opgehaald blijven worden bij de eigen afhaalpunten van Kiala en bij de Pick Up Points voor boodschappen van Albert Heijn.