Twinkle | Digital Commerce

‘Breng Google Trusted Stores naar de UK’

2017-05-27
180101
  • 1:28

Google bekijkt of het zijn Trusted Stores-programma naar Groot-Brittannië kan halen. Het hoofd van Google’s retailafdeling in de UK zegt nog voor het einde van dit jaar met een proef te willen starten.


Google lanceerde de Trusted Stores-service voor webwinkeliers en hun klanten in de Verenigde Staten in 2011. Google wil met de dienst online shoppers de garantie geven dat de webwinkel die wordt bezocht betrouwbaar is, een uitstekende klantenservice biedt en bestellingen op tijd zal verzenden. Ter ‘goedkeuring’ krijgen deze shops een Trusted Store-badge.

Duizenden online verkopers
Vanwege de populariteit van het keurmerk in de VS zet Google’s hoofd van de afdeling UK retail industry, John Gillan, zich in om het Trusted Stores-programma voor Britse retailers in te voeren. ‘Sinds de lancering van de service in de VS hebben duizenden online verkopers zich aangemeld voor het programma. Ik pleit er nu voor dat we later dit jaar samen met een aantal Britse webwinkeliers starten met een test van Google Trusted Stores.’

Merkloyaliteit
De badge helpt met name kleine en middelgrote winkels om brand loyality op te bouwen, aldus Gillan: ‘Een online bloemist uit de VS zag bijvoorbeeld de online betrokkenheid van zijn klanten met 8 procent stijgen dankzij het Trusted Stores-keurmerk.’ Het is nog niet zeker of Google de dienst daadwerkelijk in de UK gaat introduceren. ‘Ik zou de service het liefst vandaag nog lanceren, maar het blijft een lengthy processs’, meldt Gillan.

Google ratings
Google hecht steeds meer waarde aan de beoordelingen van webwinkels. Dit blijkt onder andere uit een recente samenwerking met StellaService, een bedrijf dat webwinkels waardeert op hun customer service. De ratings die StellaService aan online shops toekent, zullen door Google worden gebruikt within Google offerings, including Google Trusted Stores.