Twinkle | Digital Commerce

Ahold in Europese e-commerce top 20 Internet Retailer

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:35

Internet Retailer publiceerde onlangs zijn Europe 500, een lijst met de vijfhonderd grootste online verkopers op ons continent. Met een webomzet van 830 miljoen euro in 2012 prijkt Ahold op de 20e plaats. Daarmee blijft het concern 'landgenoten' Wehkamp en Inter Ikea Systems BV voor.
 
In zijn top 500 rangschikt de Amerikaanse vaktitel Internet Retailer e-commerce bedrijven op de in Europa behaalde webomzet in het afgelopen jaar. Amazon voert de lijst aan, zoals u al eerder heeft kunnen lezen op deze site. Het Amerikaanse bedrijf tekent in zijn eentje voor zeker 5 procent van de online retailbestedingen op ons continent.

Hieronder vindt u de top 20 uit de Europe 500 op een rij (land tussen haakjes), met daarachter de online behaalde omzet in 2012 en tenslotte het groeipercentage.


Nederlandse top 10
Met Albert Heijn én Bol.com blijft Ahold het Zwolse Wehkamp (30e) ruim voor op de lijst van Internet Retailer. Daarop is Inter Ikea Systems BV de derde Nederlandse onderneming (statutair gevestigd in Delft), op de 84e plaats. Amsterdam Gold, Dynabyte.nl (BAS Group), PDAshop.nl (Coolblue) , Hema.nl, Thuisbezorgd.nl, Tommy Hilfiger Licensing LLC en CentralPoint.nl completeren de Nederlandse top 10.

21 Nederlandse bedrijven
Internet Retailer rekent 21 Nederlandse bedrijven tot de Europe 500, waaronder onder andere ook Blokker, Kruidvat, Kijkshop, Greetz en V&D. Groot-Brittannië is met 161 noteringen het meest vertegenwoordigd op de lijst, gevolgd door Frankrijk (87), Duitsland (54) en de VS (40).

Derde editie
Internet Retailer heeft zijn Europese omzetlijst dit jaar voor de derde keer gepubliceerd. Vorig jaar bezetten Wehkamp.nl en Bol.com respectievelijk de 35e en 48e plek op de lijst. Die werd toen ook aangevoerd door Amazon, net als het jaar ervoor.

Twinkle100
Twinkle werkt opnieuw aan een overzicht van de honderd grootste online retailers en dertig grootste online reisverkopers van ons land. U kunt tips voor de Twinkle100 mailen naar redactie@twinkle100.nl