Twinkle | Digital Commerce

EBay werkt samen met verkopers in click & collect service

2017-05-27
180101
  • 1:07

EBay lanceert een click & collect service in samenwerking met Britse retailers die zijn aangesloten op het platform. Binnenkort kunnen consumenten in Groot-Brittannië hun aankopen op eBay in de fysieke winkels van de verkopende partij afhalen.

Het ophalen van bestellingen op eBay verloopt voor consumenten hetzelfde als wanneer het product in de bijbehorende webshop is gekocht, meldt E-commercefacts.com. ‘Als een retailer zelf al een click & collect-dienst heeft voor zijn eigen webshop, dan is het vanzelfsprekend dat wij zijn klanten op eBay dezelfde bezorgoptie bieden’, zegt Tanya Lawler, vice president of UK trading van eBay.

Proef
EBay was al gestart met een proef om de click & collect service te testen. De retailer wil de dienst de komende tijd gaan uitrollen in de UK. Wanneer dit precies gaat gebeuren en welke retailers zullen deelnemen is nog niet bekend.

Internationaal verkopen
EBay lanceeerde onlangs al een nieuw internationaal programma voor Britse retailers. De e-commerce gigant opende eind april een aparte afdeling op zijn verkoopplatform, waarop retailers uit de UK worden geholpen met de verkoop aan internationale klanten. Op de website krijgen zij informatie over hoe zij het beste hun producten te koop kunnen aanbieden aan consumenten wereldwijd.