Twinkle | Digital Commerce

Fonq.nl verder met 115 verschillende mobiele shops

2017-05-27
270138
  • [nieuws]
  • 1:34

Fonq.nl heeft mobiele webshops gelanceerd voor zijn gelijknamige hoofddomein en 114 nicheshops. Sinds de oplevering is de omzet uit smartphones met ruim 50 procent toegenomen, laat medeoprichter en CEO Patric Kerssemakers weten.
 
‘We zagen de trend van mobiel wel aankomen, maar we hebben gewacht tot het kantelpunt om hier verder in te investeren. Dat punt is nu bereikt’, motiveert Kerssemakers de aandacht voor het mobiele verkoopkanaal.

Conversiestijging
De mobiele site van Fonq.nl zelf werd vier weken geleden als eerste getest, waarna volgens Kerssemakers een conversiestijging van 40 procent te zien was op smartphones: ‘Dit toont aan dat een goede mobiele shop gewaardeerd wordt door onze klanten. Ook zien we dat mensen het aandurven om op het verbeterde platform grotere bestellingen te plaatsen. Onze omzet is zelfs met meer dan 50 procent gestegen.’

Bijna de helft via mobiele nicheshops
Later werden de 114 mobiele shops voor webwinkels als Afvalemmershop.nl en Pannenwebshop.nl live gezet. Met name shops met generieke producten en lage productprijzen converteren goed volgens Kerssemakers. Drie weken na de introductie loopt bijna de helft (47 procent) van de mobiele omzet via de nicehshops, de rest via het hoofddomein.

Verkeer versus omzet
Inmiddels tekenen smartphones voor 6,7 procent van al het verkeer naar Fonq-shops en voor 2,2 procent van alle omzet. Kerssemakers benadrukt dat veel bezoekers van de mobiele shops, die voor 60 procent direct of via nieuwbsrieven binnenkomen, later een bestelling plaatsen op een desktop, laptop of tablet. ‘We zijn ervan overtuigd dat de smartphone essentieel is voor de customer journey.’

125 miljoen euro
Een week geleden maakt RFS Holland Holding, het moederbedirjf van Fonq.nl, Wehkamp.nl en Create2Fit een mobiele omzet van 125 miljoen euro in het afgelopen jaar bekend. De nummer 1 van de Twinkle100 dankt inmiddels 22 procent van zijn inkomsten aan smartphones en tablets. Fonq.nl heeft voor dat laatste device zijn websites geoptimaliseerd.