Twinkle | Digital Commerce

‘4G geeft wereldwijde retail 2,1 miljard meer omzet’

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:58

De uitrol van 4G als mobiele telecommunicatiestandaard zorgt in één jaar tijd voor een enorme boost van 1,8 miljard pond (2,1 miljard euro) voor de retaileconomie. Dit voorspelt eBay naar aanleiding van een studie naar mobile shopping in Groot-Brittannië, uitgevoerd door retailonderzoeksbureau Conlumino. 

De Britse mobiele bestedingen groeien dit jaar volgens het handelsplatform mede dankzij 4G met 113 procent ten opzichte van 2012.

Vaker winkelen via de smartphone
Uit het onderzoek van Conlumino blijkt dat 55 procent van de Britten zijn smartphone nu meer gebruikt voor online winkelen dan een jaar geleden. Iets minder dan een derde van de Britse volwassenen gebruikt zijn smartphone voor een van de 'aspecten van online winkelen'. Hiermee bedoelt eBay het browsen tussen webshops, het opdoen van inspiratie, het checken van prijzen van producten en het kopen van artikelen. Een op de tien van de ondervraagden geeft aan wel eens gebruik te maken van de smartphone voor de aanschaf van producten.

Oproep
Het onderzoek laat zien dat met name de snelheid van het internet (50,3 procent) en de betrouwbaarheid van de internetverbinding (49,6 procent) als de belangrijkste waarden worden beschouwd als het gaat om mobile shopping. ‘De komst van 4G helpt deze punten te verbeteren en daardoor het aantal mobiele shoppers te verhogen’, is eBay van mening. Het platform roept webwinkeliers op om zich klaar te maken voor 4G. ‘Consumenten willen snelheid en vertrouwen’, zegt Olivier Ropars, senior m-commerce directeur van eBay Europe. ‘4G zal niet alleen een turbo boost geven aan de manier waarop wij online winkelen, maar het zal er ook voor zorgen dat we straks altijd en overal kunnen shoppen. Retailers moeten nu reageren en na gaan denken over hun virtuele etalage om deze enorme kans om te zetten in realiteit.’

Nederland en 4G
In Nederland wordt 4G langzaam uitgerold door de grote telecomproviders. Het netwerk van KPN in Den Haag, Rotterdam en Amsterdam zou volgens Nu.nl nog inconsistent zijn. Hier wordt volgens de telecomprovider hard aan gewerkt. Het bedrijf wil dat deze zomer 50 procent van de bevolking 4G-bereik heeft. In de zomer van 2014 moeten alle KPN-masten zijn aangepast aan de nieuwe standaard.

Vodafone is vorige week gestart met het testen van 4G in de Randstad, ter voorbereiding op landelijke dekking. T-Mobile begint pas in augustus met testen. De provider mikt op landelijke dekking in de zomer van 2014.