Twinkle | Digital Commerce

Unic in zwaar weer

2017-05-27
180101
  • 1:26

E-business serviceprovider Unic BV verkeert in financiële problemen. De Nederlandse tak van de Zwitserse Unic Group is momenteel bezig met de uitvoering van een reorganisatie, die met verlies van banen gepaard gaat.


Dat heeft Unic laten weten aan Twinkle.

Unic BV, dat klanten heeft in Nederland, België en Frankrijk, wijt de problemen aan het niet of laat doorkomen van verwachte opdrachten, het verlies van een belangrijke klant en de verslechtering van de economische omstandigheden in Nederland.

Herstructureren
Unic, dat onder andere werkt voor de Bijenkorf, Kleertjes.com en Beter Bed, zal in de komende weken het bedrijf herstructureren om de verliezen om te vangen. Daarbij zullen ook banen verdwijnen. Inmiddels zijn klanten op de hoogte gebracht. Lopende projecten zullen gewoon doorgang vinden, zo bericht Unic.

Hybris geschokt
Unic ontwikkelt en exploiteert e-business-oplossingen van Hybris. Berend Bouwmeester, verantwoordelijk voor de Benelux bij dat bedrijf, zegt tegen Twinkle geschokt te zijn door de ontwikkelingen bij partner Unic. ‘We hebben het totaal niet zien aankomen. Een deel van het team daar zal op straat komen te staan en dat is buitengewoon pijnlijk. We doen er alles aan om onze partner te helpen en de lopende projecten live te krijgen.’ Volgens Bouwmeester gaan de zaken bij Hybris Benelux goed.

Unic Group
De Unic Group werd in 1996 opgericht in Bern. Het bedrijf breidde in 2008 uit naar ons land en naar Oostenrijk, later werden ook kantoren in België en Duitsland geopend. Vorig jaar realiseerde de Unic Group, met momenteel ongeveer 270 mensen op de loonlijst, een totale omzet van 33 miljoen euro. Volgens Unic staat de situatie op het Nederlandse kantoor op zichzelf; het bedrijf benadrukt dat de resultaten in andere landen op peil zijn.