Twinkle | Digital Commerce

Sanoma gaat woonwinkels helpen bij webverkoop

2017-05-27
180101
  • 1:49

Sanoma Media gaat fysieke woonwinkels begeleiden bij de start met online verkoop, laat Sander ten Dam van het uitgeefbedrijf weten aan Twinkle. Voor het eerst zal Sanoma zich positioneren als aannemer van e-commerce trajecten.

Sanoma Media maakte gisteren bekend een belang te hebben genomen in SB Commerce, een online retailer met zo’n vijftig webwinkels in cadeau- en interieurartikelen. Het uitgeefconcern heeft de intentie het bedrijf achter onder andere Voor-thuis.nl en Gadgethouse.nl op termijn helemaal over te nemen.

Schakel
Sanoma Media fungeert met zijn Woonbeurs en verschillende bladen en sites op interieurgebied als een schakel tussen verkopers en kopers in ‘home deco’. Met het belang in SB Commerce gaat het uitgeefbedrijf meer direct inkomsten genereren uit webverkoop. ‘We gaan verder de funnel in’, om met performance based director Ten Dam te spreken.

‘Kennis en kunde exploreren’
Maar Sanoma heeft nog meer e-commerce plannen: Ten Dam laat Twinkle weten dat het bedrijf zich behalve als intermediar en retailer ook als dienstverlener wil gaan positioneren in het home deco segment: ‘Er zijn een heleboel offline winkels in deze branche die nog niet online verkopen. Wij kunnen het e-commerce traject samen met hen opzetten. Niet met kant en klare pakketten, maar op maat. De kennis en kunde die we met het belang in SB Commerce in huis hebben gehaald, gaan we zogezegd exploreren. We kunnen straks een online voorkant voor woonwinkels bouwen, online afrekenen faciliteren en bijvoorbeeld de retouren verzorgen.’

Partnerships en acquisities
De markt voor woninginrichting is volgens Ten Dam zeker online sterk in ontwikkeling. 'Je ziet dat grote partijen zoals de investeerders achter Zalando zich ook melden (met Home24.nl, red.). Ik denk dat we als Sanoma Media een hele goeie positie hebben in home deco en die zullen we online op verschillende fronten gaan uitbouwen. Nieuwe partnerships en acquisities sluit ik zeker niet uit, al liggen daar op dit moment geen concrete plannen voor.’

Fonq.nl en No Search
Sanoma Media werkt al jaren samen met Fonq.nl voor de verkoop van woonproducten op Vtwonenshop.nl. Vorig jaar bracht Sanoma met Myhomeshopping.nl een affiliatesite rondom het thema wonen op de markt. Die werd opgezet door Fashionchick.nl-eigenaar No Search, waar Sanoma begin 2011 een belang in nam.