Twinkle | Digital Commerce

Rakuten wordt logistiek dienstverlener in Europa

2017-05-27
180101
  • 1:07

Rakuten heeft het Franse bedrijf Alpha Direct Services (ADS) overgenomen. Het is de eerste investering in een logistiek dienstverlener buiten de Japanse thuismarkt van het concern. Rakuten wil same day delivery in Parijs en next day delivery in Europa gaan faciliteren.

Hoeveel geld Rakuten voor ADS betaalt is niet bekend gemaakt. Rakuten belooft dat een groot deel van Europa snel kennis zal maken met de overnameprooi. Ook buiten ons continent zal de logistieke expertise van ADS worden ingezet.

Overnames
Rakuten beconcurreert wereldmarktleider Amazon met lokale marktplaatsen, waar fabrikanten en retailers hun waar op kunnen verkopen. In dat licht deed het concern al verschillende overnames binnen en buiten Europa. Rakuten werd onder meer eigenaar van het Franse PriceMinister en van het Duitse webwarenhuis Tradoria. Ruim een jaar geleden werd ook het Britse Play.com ingelijfd. Eind vorige maand maakte Rakuten bekend daar een marktplaats van te willen maken.

Ontzorgen
In een persbericht (PDF) stelt Rakuten de partners op zijn marktplaatsen te willen ontzorgen met de diensten van ADS. Het Franse bedrijf biedt oplossingen voor voorraadbeheer, fulfilment en bezorging, maar het voorziet desgewenst ook in site-bouw en klantenservice. Op de klantenlijst staan onder andere Nestlé, L'Oréal en online schoenwinkel Sarenza.