Twinkle | Digital Commerce

Coolblue verlegt uiterste besteltijd naar 23.59 uur

2017-05-27
180101
  • 1:20

Coolblue heeft weer een nieuwe stap gezet om zijn logistieke dienstverlening aan webshoppers te verbeteren. De webwinkelketen heeft de zogenoemde cut-off tijd voor gratis bezorging op de volgende dag verlegd naar één minuut voor middernacht.

‘Bestellen tot 23:30 uur! Wie biedt meer?’, is de vraag die Nando van Essen gisteren stelde in een blog-posting op deze site. Coolblue beantwoordt de vraag van de e-fulfilment deskundige snel. Het Rotterdamse bedrijf spreekt van een ‘wereldprimeur’ met zijn verscherpte cut-off tijd voor gratis bezorging (door PostNL) zonder minimaal bestelbedrag.

Belofte
De belofte ‘vandaag besteld, morgen in huis’, kent bij Coolblue voortaan geen beperkingen meer op doordeweekse dagen. ‘Coolblue is de eerste webwinkel ter wereld die deze belofte waarmaakt’, aldus de nummer 6 van de Twinkle100. Webshoppers kunnen ook tot middernacht bij de klantenservice terecht.

Tijdvaklevering
Coolblue biedt webshoppers inmiddels een waaier aan bezorgopties.Tegen betaling bezorgt het bedrijf sinds begin deze maand op afspraak, in tijdvakken van twee tot vier uur. Behalve de standaard gratis bezorging faciliteert PostNL een afhaalpuntennetwerk voor Coolblue (e.a.) met PakjeGemak. Afhalen kan ook in de fysieke winkels van het bedrijf. Daarvan heeft Coolblue er dire in Nederland en één in België. Gisteren werd de locatie van een tweede Vlaamse vestiging bekend.

Same day delivery
Coolblue begon in september met same day delivery (voor 17,95 euro) onder de naam VandaagNog. Daarvoor werkt de Beste webwinkel van Nederland samen met Dynalogic. In Fiege werd een nieuwe partner gevonden voor de tweemansbezorging van grote producten, waarvan Coolblue er meer wil gaan verkopen.