Twinkle | Digital Commerce

Bol.com geeft gespecialiseerde websites een webwinkel

2017-05-27
180101
  • 1:41

Bol.com heeft een winkelwidget ontwikkeld waarmee website-eigenaren in een paar minuten een webwinkel kunnen bouwen. De eerste gebruikers zijn Zeelandnet.nl, Nickelodeon, Vetvrij.com en Ereaders.nl. Bol.com verwacht door andere websites een eigen webwinkel aan te bieden, klanten nog beter te kunnen helpen, ook buiten zijn eigen winkel.

Michel Schaeffer, marketing directeur bij Bol.com: ‘Veel eigenaren van websites zijn enorm goed in het ontwikkelen en publiceren van content. Ze trekken vaak grote aantallen geïnteresseerde bezoekers, maar kunnen hun niet het gemak van een webwinkel bieden. Met de nieuwe winkelwidget kan dat wel, ook als je niet de kennis hebt die nodig is om zelf een webwinkel te bouwen. Zelfs complexe zaken als voorraadbeheer en afrekenmodules neemt Bol.com uit handen.’

Volgens Schaeffer klik je de winkel letterlijk bij elkaar. Wie bijvoorbeeld een website heeft voor jonge ouders met informatie over baby’s, bouwt een webwinkel door eenvoudig aan te vinken dat hij of zij het baby-assortiment en relevante boeken van Bol.com wil opnemen op de website. ‘Je kunt op verschillende niveaus producten selecteren’, legt Schaeffer uit. ‘Je kunt voor individuele producten kiezen, of een categorie of subcategorie. Zo kun je bijvoorbeeld voor de hele categorie kinderzitjes kiezen, maar ook voor kinderzitjes van een bepaald merk.’

De website-eigenaar heeft ook de mogelijkheid om de kleur van de webwinkel aan te passen aan zijn eigen site.



De webwinkel van Ereaders.nl, gemaakt met de winkelwidget

In de winkelwidget is de zogeheten standalone checkout geïntegreerd. Schaeffer: ‘Je blijft dus op de website tijdens het checkout proces. Maar de afrekening vindt wel plaats in de kassa van Bol.com.’ Met de winkelwidget heeft de gebruiker toegang tot alle zes miljoen producten die Bol.com én de partners aanbieden.

De winkelwidget is gratis en beschikbaar via het partnerporgramma van Bol.com. De gebruiker ontvangt een commissie over de omzet die hij genereert. De commissie is afhankelijk van de productcategorie. Het partnerprogramma van bol.com is erop gericht om het assortiment van bol.com ook buiten de eigen winkel op zoveel mogelijk manier te ontsluiten via een affiliateprogramma en een Open API.