Twinkle | Digital Commerce

Coolblue laat grote producten overnachten bij Fiege

2017-11-11
499321
  • 1:42

Coolblue heeft een overeenkomst gesloten met Fiege. De logistiek dienstverlener haalt grote producten ’s avonds op bij het magazijn van de webwinkel in Capelle aan den IJssel. Fiege levert de apparaten de volgende dag eigenhandig af bij webshoppers.
 
Dat schrijft Logistiek.nl. Coolblue staat bekend om zijn zelfstandige logistieke operatie. De nummer 6 van de Twinkle100 zoekt nog altijd mensen die aan de slag willen in een nieuw magazijn in Tilburg. In deze ‘tweede schuur’ zouden vooral grotere producten opgeslagen moeten gaan worden. Coolblue verkoopt sinds afgelopen voorjaar televisies, maar het ziet ruimte voor meer categorieën met grote artikelen.

Front to end
Parallel met de uitbreiding van de eigen opslagcapaciteit zoekt Coolblue nu nieuwe hulp van buiten, voor de bezorging van grote producten. Fiege staat volgens Logistiek.nl ‘in voor de volledige front to end solution, vanaf het moment dat de klant de bestelling plaatst tot moment van aflevering’. Het bedrijf haalt apparaten na de cut-off tijd van 22.30 uur op bij Coolblue, om ze na transport te sorteren en op route te zetten voor tweemansbezorging de volgende dag.

Installatieservice
Klanten van Coolblue kunnen grote producten voor de deur laten afleveren (zogenoemde ‘drempellevering’), maar Fiege kan producten ook binnenbrengen en installeren (‘full servicelevering’). Het bedrijf neemt dan het verpakkingsmateriaal en desgewenst het vervangen apparaat mee. Fiege draagt ook zorg voor de retourstromen.

VandaagNog
Coolblue begon kort geleden met same day delivery onder de naam VandaagNog. Daarvoor werkt de Beste webwinkel van Nederland samen met Dynalogic. Op dit moment zijn alleen hele grote televisies, met een diameter van 60 inch of meer, uitgezonderd van die service. Het ligt in de rede dat het aantal uitzonderingen de komende tijd zal toenemen, bijvoorbeeld als Coolblue witgoed zou gaan verkopen. Dergelijke producten zullen na een overnachting bij Fiege hun weg vinden naar de klant.

Op dit moment kunnen de grote televisies overigens wel in de vier fysieke winkels van Coolblue worden opgehaald, maar niet bij de Coolblue’s afhaalpuntennetwerken van PostNL en het Belgische Bpost.