Twinkle | Digital Commerce

‘Financiële situatie Neckermann.com structureel gezond’

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:13

Neckermann.com blijft actief als verkoper op afstand in Nederland en België. Vorige week werd uitstel van betaling nog allesbehalve uitgesloten, nu benadrukt de Benelux-organisatie dat de financiële situatie ‘structureel gezond’ is.

Neckermann.com gaf vanmiddag een persconferentie op het hoofdkantoor in het Zeeuwse Sint Jansteen. De directie ging in op het uitstel van betaling dat de Duitse moederorganisatie deze week aanvroeg.

Onafhankelijk
Na de persbijeenkomst bracht de nummer 8 van de Twinkle100 een verklaring naar buiten. Daarin schrijft het bedrijf: ‘De financiële situatie van Neckermann.com Benelux is structureel gezond en de organisatie is volledig in staat om onafhankelijk van de moedermaatschappij de werkzaamheden voort te zetten. Neckermann.com was enkel afhankelijk van Neckermann.de voor de productie van de eigen modemerken en de productie van de printcatalogi.’

Nieuwe media en marketingkanalen
‘Het mode-assortiment gaan we zelf opbouwen’, wijst CEO Kurt Staelens op een deel van de oplossing. Neckermann.com zou al stoppen met de productie van catalogi, waardoor 150 van de 500 werknemers hun baan gaan verliezen. Het budget dat vrijkomt wordt volgens Staelens deels ingezet om ‘in nieuwe media en online marketingkanalen te investeren, om nieuwe online klantengroepen aan te spreken’.

Vervolgstappen
Neckermann.com laat verder weten dat zijn medewerkers gewoon aan de slag zijn en dat klanten gewoon een bestelling kunnen plaatsen op de site. ‘De komende weken wordt de huidige situatie bekeken en worden vervolgstappen bepaald’, tekent Staelens wel aan.