Twinkle | Digital Commerce

Bruna verzendt voortaan gratis

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:22

Bruna schrapt de verzendkosten van 1,95 euro op bestellingen in zijn webwinkel. Een drempelbedrag is er niet. Daarmee onderscheidt de keten zich van de concurrenten AKO en Bol.com, die drempels van respectievelijk 10 en 20 euro hanteren.

CEO Peter Brouwer noemt de logistieke opties die Bruna webshoppers nu biedt uniek: 'We combineren 380 afhaal- en retourpunten (de winkels, red.) met gratis bezorging binnen 24 uur op alle producten. Dat doet geen concurrent ons na.'

Bol.com
Begin juni maakte Bol.com bekend de verzendkosten – daarvoor ook standaard 1,95 euro – te schrappen. Omdat de webwinkel onvoldoende duidelijk maakte dat er een besteldrempel geldt van 20 euro, werd Bol.com op de vingers getikt door de Reclame Code Commissie. Daaraan lag een klacht van ECI-dochter Cosmox ten grondslag.

Cosmox en AKO
Pure player Cosmox greep de gelegenheid aan om duidelijk te maken dat de mediawinkel orders sowieso gratis bezorgt in Nederland en België. AKO levert orders vanaf 10 euro kosteloos af bij webshoppers. Die gemaksketen, onderdeel van Audax, koppelde zijn webwinkel onlangs aan al zijn fysieke winkelkassa’s.

Mobiele webshop
Bruna haalde zijn informatiezuilen (geen bestelzuilen) twee jaar geleden nog van de vloer van zijn kleine vierhonderd winkels. 'We waren de eerste met zuilen, maar de techniek daarachter raakte achterhaald', verklaart Brouwer. 'We zijn heel hard bezig om weer een voorsprong te pakken op het kruispunt van web en winkel. Daar kan ik later dit jaar meer over zeggen.'

Mobiele webshop
Bruna opende eind vorig jaar jaar een mobiele webshop. E-commerce manager Marc Tomassen vertelde daar uitgebreid over op het M-Commerce Event (presentatie).