Twinkle | Digital Commerce

Apothekers geven De Thuisapotheek nieuwe start

2017-11-08
180101
  • 0:58

De Thuisapotheek gaat deze week weer van start. De ervaren fysieke apothekers Gerrit Jan Dannijs en Hans Smit zijn de nieuwe eigenaren na het bankroet van de internetapotheek. Ze beloven ‘een gestroomlijnde interne organisatie en optimale klantvriendelijkheid'.

Dannijs en Smit (twee van 'Uw Apothekers') namen De Thuisapotheek eind april al over, maar komen nu pas met een bericht over de doorstart naar buiten. De ondernemers beloven ook veel aandacht te besteden aan het onderhouden van relaties met artsen en apothekers.

Verkeerd beleid
De nieuwe eigenaren schrijven dat het faillissement is veroorzaakt door verkeerde beleidsbeslissingen van het toenmalige management. De oude eigenaren stellen echter bewust kapot te zijn gemaakt door oneerlijke concurrentie: dokters zouden zijn gezwicht voor druk van lokale apothekers en van apothekerskoepel KNMP.

Dertigduizend klanten
De Thuisapotheek verzorgde voor het faillissement in maart de herhaalmedicatie van zo’n dertigduizend chronisch zieken. Die basis werd toen te klein geacht. Dannijs en Smit hopen deze 'oude' patiënten opnieuw aan zich te binden en nieuwe voor zich te winnen.