Twinkle | Digital Commerce

Booking.com lanceert nieuwe app voor last minute hotelboekingen

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:12

Booking.com heeft vandaag de app Booking.com Tonight gelanceerd. Een applicatie waarmee het mogelijk is om last minute – nog voor diezelfde avond – een hotelkamer te reserveren.

De app, ontworpen voor de iPhone en iPod touch, kan gratis worden gedownload via de iTunes Store. ‘Booking.com Tonight maakt het last minute reserveren eenvoudiger’, laat Darren Huston, CEO van Booking.com, in een persbericht weten. ‘Booking.com Tonight maakt gebruik van het wereldwijde bestand van Booking.com met meer dan 200.000 hotels en andere accommodaties in 165 landen.’

Same-day check-in
Booking.com Tonight is de nieuwste applicatie in het aanbod hotel apps van Booking.com. In 2011 realiseerde de boekingssite meer dan 1 miljard dollar aan transacties via mobiele apparaten. Booking.com besloot een last minute app op de markt te brengen na de bevinding dat 40 procent van zijn mobiele hotelreserveringen voor internationale steden (als Los Angeles, New York, Londen en Hong Kong) voor diezelfde dag worden geboekt.

Booking.com Tonight zet met de nieuwe app in op eenvoudig en snel gebruik. Met één klik worden alle beschikbare hotels in de directe omgeving opgehaald, inclusief de speciale last minute deals. Via een reserveringsproces van twee stappen kan de boeking worden voltooid. Daarnaast biedt de app kaarten aan om de snelste route naar het hotel te vinden en kan de bevestiging van de reserving op de telefoon worden bewaard om zo snel in te kunnen checken in het hotel.