Twinkle | Digital Commerce

Albert Heijn: eerste afhaalpunten in het najaar

2017-05-27
180101
  • 1:42

Albert Heijn zal pas dit najaar zijn eerste afhaalpunten voor online orders openen, zei CEO Dick Boer op Aholds Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA). De overname van Bol.com wordt naar verwachting dit kwartaal nog afgerond. Daarna gaat Ahold in het merk investeren.

Ahold wil zijn online omzet tot 2016 verdriedubbelen, tot 1,5 miljard euro, herhaalde Boer eerdere geventileerde e-commerce ambities. Het concern gelooft in de potentie van click & collect, het afhalen van online bestelde orders. Ahold deed er al ervaring mee op in de Verenigde Staten.

De eerste afhaalpunten voor Albert Heijn volgen pas dit najaar. Die hoeven niet per se bij bestaande AH-winkels te komen, maar kunnen bijvoorbeeld ook bij kantoren en tankstations geposteerd worden.

Bol.com
Over de acquisitie van Bol.com, waarvoor Ahold 350 miljoen euro over heeft, zei Boer afgelopen dinsdag op de AVA: ‘We verwachten de overname in het tweede kwartaal te kunnen afronden. Daarna gaan we investeren in het sterke merk Bol.com, zodat het verder kan groeien en de leidende positie in online retail kan uitbreiden.'

Volgens Boer zal Bol.com’s kracht in non-food leiden tot een 'aanzienlijke uitbreiding van onze online aanwezigheid, naast het bestaande aanbod van Albert.nl. Bovendien bouwen we met deze overname onze aanwezigheid in België nog eens aanzienlijk uit.’ Meer over de strategische aspecten aan de overname vindt u hier.

Appie
Boer zei verder dat mobiele gebruikers van Appie boodschappen voortaan 'met één druk op de knop' kunnen bestellen en laten bezorgen. De besteloptie wordt momenteel getest op de mobiele site van Appie, de app biedt de bestelfunctionaliteit (nog) niet.

30 miljard
De omzet van Ahold kwam afgelopen jaar uit op 30,3 miljard euro, bijna 6 procent meer dan in 2010. Het bedrijfsresultaat groeide met een klein procentje tot 1,3 miljard euro. Ahold, de nummer 3 in de Twinkle100, geeft geen specifieke cijfers over zijn online prestaties in het afgelopen jaar.

U kunt het complete jaarverslag van Ahold downloaden via onderstaande link.


Size: 8.8M bytes Modified: 2 June 2016, 13:48