Twinkle | Digital Commerce

AfterPay en ICMO trekken samen op in achteraf betalen

2017-05-27
180101
  • 0:55

AfterPay en ICMO voeren vergevorderde gesprekken over een samenwerking. ‘Samen willen we ervoor zorgen dat Nederland vertegenwoordigd blijft in de internationale online betaalwereld’, aldus AfterPay’s Stefan van den Berg tegen Twinkle.

Van den Berg verwacht de komende periode veel meer concentratie door fusies en overnames in de betaalwereld, waar online en offline dichter naar elkaar toegroeien. ‘AfterPay en ICMO hebben samen een brede basis van grote retailers als klant. Door processen en innovaties te delen kunnen we makkelijker opschalen naar internationaal niveau.'

Samen verder als AfterPay
AfterPay en ICMO zijn beide als aanbieder van achteraf betalen actief, nu nog alleen op de Nederlandse markt. Waar AfterPay zich sinds zijn management buy-out van Lacent (RFS Holland Holding) echt als betaalmethode profileert, is ICMO nog onderdeel van de grotere incasso-organisatie Credit Management Group. Volgens Van den Berg gaan beide aanbieders samen verder onder de vlag van AfterPay. ‘Daarmee kunnen we een nieuwe impuls geven aan de verdere uitbouw van het merk.’