Twinkle | Digital Commerce

Vente-privee.com start flash sales in Amerika

2017-05-27
180101
  • 1:02

Vente-privee.com heeft zijn deuren geopend voor leden in de Verenigde Staten. De Franse flash sale site, die samen optrekt met American Express, hoopt op termijn een half miljard dollar per jaar te verdienen aan Amerikaanse koopjesjagers.

De opening van de Amerikaanse site volgt nog geen dag nadat Gilt Groupe bekend maakte internationaal te gaan verzenden. Waar die Amerikaanse marktleider voet aan de grond probeert te krijgen in Europa, hoopt de Europees marktleider nu ook geld te verdienen in de VS.

American Express
Vente-privee.com sloot daartoe een joint venture met American Express. Dertig miljoen Amerikaanse kaarthouders krijgen tot het eind van het jaar 20 dollar korting op hun eerste aankoop op Vente-privee.com. Ook kunnen ze sparen voor cadeaubonnen voor de koopjessite.

Half miljard dollar per jaar
Vente-privee.com en American Express denken samen over een jaar of drie à vier een half miljard dollar aan jaaromzet te kunnen genereren in de VS. Ter vergelijking: afgelopen jaar boekte Vente-privee.com een omzet van 1,28 miljard dollar in Europa. Onlangs werd Nederland toegevoegd aan het rijtje Europese landen waarin de Franse e-commerce pionier actief is.