Twinkle | Digital Commerce

Primera gaat online verkopen

2017-05-27
19972
  • 0:57

Primera heeft vandaag een nieuwe website gelanceerd, waarop consumenten voor de komende feestdagen onder meer cadeaukaarten, wenskaarten, gepersonaliseerde boeken en foto’s kunnen bestellen.

Primera, een keten van ruim vierhonderd gemakswinkels, deed eerder dit jaar onderzoek naar de behoeften van winkels en consumenten. De online strategie die daarop werd bepaald voorziet in de opening van een webwinkel. Behalve de genoemde producten zullen daarin op termijn onder meer ook boeken te koop komen.

Ruimer assortiment
Met de webwinkel zegt Primera klanten nieuwe mogelijkheden te kunnen bieden, zoals dag en nacht bestellen, artikelen thuis laten bezorgen en producten personaliseren. De keten geeft aan met de shop een dieper assortiment te kunnen presenteren ‘dan waar in de meeste Primera winkels ruimte voor bestaat’. Volgens Primera zullen de fysieke winkels door de toevoeging van e-commerce alleen maar beter gaan renderen.

Afhalen
De start van de webverkoop staat gepland voor december. ‘Gezien de drukte in de winkels zal afhalen in de winkels vanaf 2012 mogelijk worden’, aldus Primera, dat vorige week nog de ING Retail Jaarprijs (vakprijs) ontving voor de beste Nederlandse winkelketen.